Någon måste betala

Vi får åter möta karaktärerna från Alla vill ha sitt, bortsett från de som av olika anledningar försvunnit. Nya karaktärer tillkommer. Deras enda önskan är ett vanligt liv. Vägen dit kan se olika ut. (2023)

Hemligheter
Lögner
Stalking
Sexuellt våld
Makt och kontroll
Hämnd
Droger
Otrohet
Kärlek

I bokhandeln och på nätet från juni 2023

PETER GISSY
Författare

Boken är ”tät” och kräver koncentration av läsaren, inte minst för att kunna följa de många karaktärerna. Språket är lättläst, och enkelheten gör att bokens sidor bara försvinner iväg under läsningen. Det handlar i grunden om makt och kontroll, och om människor som verkar beredda på det mesta för pengar och social ställning. I ”Någon måste betala” pyr spänningen hela tiden i bakgrunden, och det är inte enkelt att ana vart storyn är på väg. Jag väntar på en fortsättning! 

CHRISTINA CAESAR
Författare

En obehaglig känsla av att allt inte står rätt till kryper omedelbart in under huden i ”Någon måste betala.” Karaktärerna är många, alla med flera lager och egna agendor. Språket är rappt och flera historier vävs samman i ett rasande tempo. Ingenting är vad läsaren tror och när de sista sidorna närmar sig så längtar jag redan efter mer.

HANNA SIMMONS
Författare

I den fristående uppföljarens till Lena Malms debutrom ”Alla vill ha sitt” fördjupas intrigen, människoskildringarna och spänningen. I ”Någon måste betala” utforskas mer av karaktärernas svagheter, men även hur gemenskap kan göra människor starka. Jag tycker om de många dialogerna i boken, som bidrar till att man lär känna karaktärerna. I Malms fiktiva värld är alla befriande komplexa, med lager av egenskaper som gör att man som läsare känner igen sig, sympatiserar och äcklas om vartannat. Ämne som otrohet, mord, kärlek och lojalitet behandlas på ett självklart sätt, som fick mig att sträckläsa boken.