Artikel Boktugg

Författarna Magnus Carling och Lena Malm har startat Min Bokcirkel, en tjänst som vill hjälpa bokcirklar att välja böcker, men även ge kontakt med författaren som ger vägledning om vilka frågor och tankar läsarna kan diskutera.

På sajten Minbokcirkel.com presenteras medverkande författare, deras böcker och de ämnen som tas upp i dem. När bokcirkeln valt bok förmedlas kontakt med författaren som säljer böcker direkt till bokcirklarna till ett förmånligt pris. Tanken är att utbudet ska vara brett.

– Så brett som möjligt. Kända och okända, vi vill hitta guldkornen. Det ska också vara lätt att hitta information om böckerna, säger Magnus Carling.

När bokcirkeln köper böckerna via sajten skickar författaren med ett personligt brev som rör just den specifika boken och dess bakgrund.

– Det är inga standardbrev utan ger bokcirkeln bra diskussionsunderlag för varje bok, det blir en extra dimension.

I skrivande stund är tolv författare knutna till Min Bokcirkel, förutom Magnus Carling och Lena Malm till exempel Peter Gissy, Maria Richardsson och Ida Fryklund. Fler har anmält sitt intresse och ansökningarna gås noggrant igenom. Det sker en urvalsprocess eftersom deltagarna ska erbjuda ett värde för läsarna och ska finnas inom olika genrer.

För bokcirklarna kostar det inget att använda tjänsten, förutom kostnaden för böckerna förstås. Att delta som författare kostar 1200 kronor per år.

– Det är ett självkostnadspris för att kunna driva plattformen. Vi vill vara folkbildande och brinner för kulturen i stort, säger Magnus Carling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *