Blog

… allt klart

Nu kan jag inte göra mer, bara vänta på att min bok ska tryckas.

Allt ligger bakom mig nu. Från idén till boken till att den ska tryckas!
Så många genomgångar med allt som hör till. Korrekturläsningar, fula småord som inte behöver finnas med, styckeindelningar, språk, karaktärer och gestaltningar …
Tålamod och målmedvetenhet är egenskaper som aldrig får ge sig.
Tack alla ni som hjälpte till på olika sätt!

Baksidan av boken

Conny är död efter att ha blåst Don på miljonbelopp. Anna har kunnat starta ett nytt liv med man och barn. Don tänker inte ge sig. Han vet att hans pengar finns någonstans därute. Uppdraget att hitta den skyldige landar på Adnan som motvilligt tackar ja trots att han vill lämna det kriminella livet. Sakta dras snaran åt runt Anna och hennes vänner samtidigt som Adnan inleder en affär med Anna.

Någon måste betala är en stilsäker och spännande deckare i samma anda som Sjöwall & Wahlöö som tar med oss på en resa genom de mörka vrårna av det moderna samhället. Lena Malm levererar en berättelse som griper tag i läsaren från första sidan och håller spänningen uppe ända fram till det oväntade slutet.

Om du älskar nordic noir, socialrealistiska berättelser och spännande deckare är Någon måste betala en bok du inte vill missa.

Presentation omslag

Storify: Då har vi ännu en cover reveal och denna gång är det Lena Malms @lenamalm_forfattare deckare Någon måste betala. Att kalla den för deckare gör den dock inte hundraprocentig rättvisa då den är så mycket mer. Det är social svärta, en diskbänksrealism vi sällan ser i dagens deckare, som präglar texten och karaktärerna. Vi får träffa och följa människor på utkanten av samhället och hur de påverkas och påverkar skeenden baserat på deras rang och status på den sociala stegen.

Artikel Boktugg

Författarna Magnus Carling och Lena Malm har startat Min Bokcirkel, en tjänst som vill hjälpa bokcirklar att välja böcker, men även ge kontakt med författaren som ger vägledning om vilka frågor och tankar läsarna kan diskutera.

På sajten Minbokcirkel.com presenteras medverkande författare, deras böcker och de ämnen som tas upp i dem. När bokcirkeln valt bok förmedlas kontakt med författaren som säljer böcker direkt till bokcirklarna till ett förmånligt pris. Tanken är att utbudet ska vara brett.

– Så brett som möjligt. Kända och okända, vi vill hitta guldkornen. Det ska också vara lätt att hitta information om böckerna, säger Magnus Carling.

När bokcirkeln köper böckerna via sajten skickar författaren med ett personligt brev som rör just den specifika boken och dess bakgrund.

– Det är inga standardbrev utan ger bokcirkeln bra diskussionsunderlag för varje bok, det blir en extra dimension.

I skrivande stund är tolv författare knutna till Min Bokcirkel, förutom Magnus Carling och Lena Malm till exempel Peter Gissy, Maria Richardsson och Ida Fryklund. Fler har anmält sitt intresse och ansökningarna gås noggrant igenom. Det sker en urvalsprocess eftersom deltagarna ska erbjuda ett värde för läsarna och ska finnas inom olika genrer.

För bokcirklarna kostar det inget att använda tjänsten, förutom kostnaden för böckerna förstås. Att delta som författare kostar 1200 kronor per år.

– Det är ett självkostnadspris för att kunna driva plattformen. Vi vill vara folkbildande och brinner för kulturen i stort, säger Magnus Carling.