Skrivarkurs/läger

Skrivarkurs på Gotland. Jag var med på den som Storify anordnade på Gotland i maj 2023. Torsdag till söndag. Det var väldigt trevligt att möta människor som bara varit ett namn i etern. Livs levande. Vi bodde i ett långhus, i vikingamiljö, med allt vad det innebär. Alla tillsammans. Det var kolsvart där inne. Dagsljuset nådde inte dit. Enda ljuset var från elden som brann konstant och som värmde upp det kalla huset. Alltmedan vi skrev och skrev i våra block. Utanför sken solen. Vi skrev i kapp med den hårda vinden. Vi skrev metaforer, liknelser och tog inspiration från vår miljö.

Vi var alla olika människor men lika taggade på uppgifterna. Det fanns mycket vi gav till varandra i vårt skrivande men vi lärde också känna varandra. Gestaltning från praktiska övningar som pilbåge och kast med yxa, metaforer och liknelser och en massa fantasi/y. Oj, vad vi skrattade. Mjöd i olika smaker flödade (ibland). Bristen på hygien blev påtaglig först sista dagen. Utan el och vatten men glada ändå skildes vi åt för dusch och sen åt olika håll för hemfärd på söndagen.

Det gör något med oss när vi möts i vårt skrivande. Tillsammans kan vi lyfta varandra och skapa magi med våra texter. Tips, gå en skrivarkurs och lyft dig! Det ser ut som det finns många att välja på under sommaren, i olika miljöer. Inklusive övernattning gör att allt binds ihop. Att lägga sig i sitt sovbås, höra ljudet av goa snarkningar, kaffe i naturen tillsammans med nya vänner och välkomna en dag med nya fantasier. Bättre blir det inte. Känslan sitter kvar länge. Erfarenheter från kursen kommer finnas med i min tredje bok i min trilogi. Nyfiken på mina böcker så finns de att köpa där böcker säljs, eller kontakta mig. 1. Alla vill ha sitt / 2. Någon måste betala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *